Одеситам розповіли рецепт популярної бессарабської страви

0

У жителів Бессарабії популярною стравою є манджя.

Про це повідомляє Інтернет-видання Бессарабії «Махала».

Манджя – це ціла низка страв в бессарабській кухні, зовні страви схожі з овочевим рагу, але все ж таки мають свою відмінність. Є різні види цієї страви: “Суванни” або “Лучана”, “Патладжян манджя”, “Картоляна манджя” та багато інших. В кожному селі вони можуть називатись по-різному, але рецептура майже однакова.

Мешканка села Кубей Марина Гайдаржи розкрила рецепт однієї з найбільш популярної страви у гагаузів під назвою “Суванни манджя”.

Манджя бере свій початок з тих часів, коли не було великого вибору продуктів, люди готували страви з того, що росло на городі. Сама назва “Суванни” походить від гагаузького слова Суван, що означає цибуля. Цей інгредієнт є основою для цієї страви.

Для приготування страви знадобляться:

Цибуля – 3 великих.

Паста з солодкого червоного перцю (можна просто солодкий перець) – 1 столова ложка.

Мука – 3 столові ложки.

М’ясо – 500 грамів.

Спеції – лавровий лист, чорний перець та чебрець. Сіль на свій смак.

Цибулю нарізають великими шматочками, обсмажують, потім додають пасту з перців, а через кілька хвилин м’ясо та залишають смажитись на кілька хвилин. Після цього додають 2-3 ложки муки та заливають бульйоном так, щоб він покрив м’ясо повністю. Залишають варитись на 40 хвилин. В кінці додають сіль та всі вказані спеції на свій смак.

Цікавий факт: традиційний спосіб поїдання цієї страви відбувається без столового наряддя. Потрібно просто відламати скибочку хліба та ним мокнути у страву.

Больше новостей на нашем телеграм-канале: https://t.me/volnorezodessa