На Одещині готують смачну традиційну страву

0

Мамалига – одна з найпопулярніших страв Бессарабії, яка має різні рецепти приготування. Хтось готує її більш рідкою, як каша, а хтось тугою, як тісто. 

Рецептом густої мамалиги поділилася господиня з села Кубей Марина Гайдаржи, передає інтернет-видання “Махала”.

“Я пам’ятаю, як в дитинстві нам батько варив мамалигу. Робив це в спеціальному казанку з товстим дном, щоб вона не пригоріла. Після варіння залишав охолонути, і щоб ми не обпеклися, говорив, що мамалига йде на поле і потрібно почекати. Потім перевертав казанок та нарізав мамалигу на шматочки, як хліб, додавав до неї або бринзу, або кисле молоко. Це була одна з найсмачніших страв дитинства”, – згадує Марина Георгіївна.

Зараз рідко хто готує мамалигу. Для багатьох її смак асоціюється з дитинством, бо сьогодні наша кухня більш різноманітна і багата. Нагадаємо, як приготувати мамалигу.

Для приготування нам потрібно:

  • Кукурудзяне борошно-1 склянки.
  • Питна вода – 3 склянки.
  • Дрібка солі.

Додатково подається:

  • Кисле молоко або сметана.
  • Солона бринза.

Як її приготувати та як подати стіл – можна дізнатись, переглянувши наступне відео.

Больше новостей на нашем телеграм-канале: https://t.me/volnorezodessa