На Одещині в домашніх умовах випікають смачні паляниці

0

Жителька Одещини Марія Желяскова почала пекти різноманітний хліб на заквасці по рецепту жінки із Харкова. Виготовлення хліба – це психологічна терапія, але доступна вона лише тим, хто полюбить цю справу серцем.

Про це повідомляє інформаційна агенція «Юг.Today».

«Варен квас» – так у Криничному Болградського району називають хмелеві дріжджі. Саме за ними перед Великоднем шикується черга, бо маленький шматочок таких дріжджів робить дива.

А винні дріжджі виготовляються у той момент, коли починає бродити  вино, і це всього п’ять-шість годин, коли можна встигнути зробити закваску.

На різних видах натуральних дріжджів розуміється подружжя Желяскових із Криничного  – відомі крафтові виробники. Нещодавно вони почала пекти різноманітний хліб на заквасці.

Детальніше про виготовлення дріжджів, закваски та хліба дивіться у відеосюжеті.

Больше новостей на нашем телеграм-канале: https://t.me/volnorezodessa