В Одеській області знову зріс рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції.

Про це повідомив Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України

За період з 20 по 26 червня, порівняно з попереднім тижнем, зріс на 16,5% (120 випадків проти 103), у тому числі серед дiтей до 17 рокiв — на 16,9% (76 проти 65), серед дорослих — на 15,8% (44 проти 38).

В основному хворіють діти до 17 років – 63,3%, а серед них найбільш ураженою є вікова група 1-4 роки (52,4%).

Згідно факторного аналізу 30,2% хворих пов’язували своє захворювання з вживанням готових домашніх страв з порушенням технології приготування та зберігання; з вживанням немитих овочів та фруктів — 25,4 %; м’ясних продуктів, придбаних на ринках — 12,3 %; молочних продуктів, придбаних на ринках, у тому числі стихійних — 11,6%, риби солоної та в`яленої — 1,7%; яєць з недостатньою термічною обробкою та сирих –2,6%; морепродуктів – 1,8%; з порушенням правил догляду за дітьми — 12,8%; не встановлений фактор — 1,6%.

Больше новостей на нашем телеграм-канале: https://t.me/volnorezodessa